Съвети: Как трябва да се грижим за белега?

Избягвайте силна топлина и студ

Пресните белези са особено чувствителни. За шест месеца до една година трябва да използвате защита за слънце, когато сте изложени на интензивно слънце или UV лъчи. Трябва да избягвате сауни, както и интензивно излагане на студ. Всички тези влияния могат да повлияят негативно на процеса на регенерация.

Не носете абразивни дрехи

Избягвайте да носите стегнати дрехи или дрехи, които могат да се втрият в наранената кожа. Тъканта на белега е по-чувствителна от здравата кожа. Той може да реагира на дразнение от този вид със зачервяване и втвърдяване.

Погрижете се за белезите намиращи се по кокалчетата, лактите и други стави

Белезите, разположени близо до костите, трябва да бъдат особено защитени. Внимавайте да не нараните отново тъканта на белега. Спортът може да доведе до повторно отваряне на новите белези. Процесът на оздравяване може да бъде възпрепятстван от дейности, излагащи белезите на физически стрес.

Допълнителен съвет: Мийте белезите си

Къпането се препоръчва за белези по ръцете, лактите, краката и т.н. Добавете шприц от Contractubex® към хладка вода и накиснете белега за продължителен период от време.

Прилагане на Contractubex®

Contractubex® Gel или Intensive Patch трябва да се нанесе веднага щом раната се затвори или шевовете са отстранени. Образуването на незабележим белег от самото начало се подкрепя от ранно лечение, като така белегът се лекува по най-добрия възможен начин.

Бъди търпеливи

Някои белези реагират на лечението по-бързо от други. Но с достатъчно търпение и грижа е много вероятно състоянието на вашия белег да се подобри много.