Често задавани въпроси за Contractubex Intensive Patch:

Contractubex® заличава ли напълно белега?

Не, белегът е постоянен и никога няма да изчезне напълно. Въпреки това Contractubex® значително намалява видимостта на белезите. Ранната превенция и третирането за по-дълъг период от време (3 – 6 месеца) може да повлияе положително резултатите.

Кога ще видя първите признаци на успех с Contractubex®?

За превенцията на белезите е нужно търпение, тъй като наранената кожа има нужда от време да се излекува. Първите признаци за успех при третирането с Contractubex® обикновено се изразяват в редуциране на зачервяването, намаляване на чувството на опъване и сърбежа. Временният сърбеж обаче често е признак, че белегът се лекува добре и не трябва да предизвиква непосредствено безпокойство.

Кога мога да започна да използвам Contractubex® Intensive Patch?

Можете да започнете да използвате Contractubex® Intensive Patch веднага щом раната се затвори или шевовете са отстранени

Колко време трябва да прилагам Contractubex® Intensive Patch?

За период от най-малко 3 месеца и от 6 до максимум 12 часа всяка нощ. Моля, използвайте нов пластир всеки ден. Всеки интензивен пач освобождава своите съставки за около 6 часа след приложението.

Белегът ми е по-малък от интензивния пластир!

За по-малки белези, интензивният пластир може да се намали до подходящия размер на белега.

Белегът ми е по-голям от интензивния пластир!

В случай на по-големи белези, можете да приложите няколко интензивни пластира един до друг. За лечение на по-широки или по-дълги белези се препоръчва използването на Contractubex® Гел . Предлага се без рецепта от вашата аптека.

Действа ли Contractubex® Intensive Patch на по-стари белези?

Да, дори стари белези могат да бъдат лекувани с Contractubex® Intensive Patch. Някои по-стари белези изсъхват и стават твърди, като в този случай трябва допълнително да използвате Contractubex® Gel и да масажирате белега ежедневно в продължение на поне 6 месеца. Contractubex® Intensive Patch също може да намали височината и зачервяването на белега и да изглади тъканта, така че белегът ви да стане по-малко забележим. Комбинирането на Contractubex® Intensive Patch с ултразвукова терапия подобрява ефективността.

Могат ли децата да се лекуват с Contractubex® Intensive Patch?

Да разбира се. Дори малки деца или бебета могат да бъдат лекувани. Contractubex® Intensive Patch е безопасен.

Клинично доказано ли действат активните съставки на Contractubex® Intensive Patch?

Да, клиничната ефективност на активните съставки за предотвратяване и лечение на белези е доказана от многобройни клинични проучвания. Лекарите препоръчват и предписват Contractubex® Intensive Patch.

Къде мога да купя Contractubex®?

Можете да закупите Contractubex® от вашия фармацевт.

Кога трябва да използвам Contractubex® Intensive Patch и кога Contractubex® гел?

И двата метода на лечение са ефективни при третиране на белези. Интензивният пластир осигурява допълнителен ефект на оклузия, може да се използва удобно за една нощ и е подходящ за труднодостъпни области на тялото. Гелът, от друга страна, се масажира леко в тъканта на белезите два пъти на ден и се препоръчва за употреба при по-големи белези и белези, които са вследствие от удави върху ставите.