FAQs

Тук ще намерите отговори на най-често задаваните въпроси за лечение на белег

Contractubex® заличава ли напълно белега?

Не, белегът е постоянен и никога няма да изчезне напълно. Въпреки това Contractubex® значително намалява видимостта на белезите. Ранната превенция и третирането за по-дълъг период от време (3 – 6 месеца) може да повлияе положително резултатите.

Кога ще видя първите признаци на успех с Contractubex®?

За превенцията на белезите е нужно търпение, тъй като наранената кожа има нужда от време да се излекува. Първите признаци за успех при третирането с Contractubex® обикновено се изразяват в редуциране на зачервяването, намаляване на чувството на опъване и сърбежа. Временният сърбеж обаче често е признак, че белегът се лекува добре и не трябва да предизвиква непосредствено безпокойство.

Колко време трябва да прилагам Contractubex®?® for?

За да постигнете възможно най-добрите резултати, нанасяйте Contractubex® от 2 до 3 пъти дневно в продължение на най-малко 3 месеца. Ако е необходимо, лечението може да продължи до една година. Contractubex® е изключително добре поносим дори при продължителна употреба.

Ще мога ли да нося грим по време на лечението с Contractubex®?

Разбира се. Трябва само да се уверите, че прилагате Contractubex® гел против белези преди да поставите грим. Това позволява на активните съставки да се абсорбират възможно най-добре в кожата.

Действа ли Contractubex®® върху по-стари белези?

Да, дори стари белези могат да бъдат третирани. Често тъканта на старите белези става по-твърда, цветът й не се слива с кожата около белега или тъканта е надигната. В тези случаи Contractubex® трябва да се масажира 3 пъти дневно в продължение на най-малко 6 месеца. Contractubex® може също така да намали височината и зачервяването на белега и да изглади тъканта, така че белегът да стане по-малко забележим. Комбинирането на Contractubex® с ултразвукова терапия подобрява ефективността.

Могат ли децата да се лекуват с Contractubex®® ?

Да разбира се. Дори малки деца или бебета могат да бъдат лекувани. Contractubex® е безопасен.

Действието на Contractubex® доказано ли е клинично?

Да, клиничната ефикасност на Contractubex® за предотвратяване и лечение на белези е доказана в множество клинични проучвания. Лекарите препоръчват и предписват Contractubex®.

Къде мога да купя Contractubex®?

Можете да закупите Contractubex® от вашия фармацевт.