Contractubex® Intensive Patch – the innovation

Contractubex® е най-популярното средство за лечение на белези в света. Лекува белези успешно повече от 50 години в над 60 страни. Сред лекарите Contractubex® е признат за специалист по белези и редовно се препоръчва по целия свят.

Интензивната лепенка е иновативен метод за нанасяне.®.

The Contractubex® Intensive Patch е мека, залепва добре и е идеално пригодена и удобна за нощна употреба. Поставя се върху белега преди лягане и остава върху кожата в продължение на между 6 и максимум 12 часа. Иновативната част: Двата слоя на интензивния пластир имат двоен начин на действие - за оптимално лечение на белега:

1. Предпазване: Мекия микропорест изолиращ слой е специално разработен за намаляване на трансепидермалната загуба на вода от тъканта на белега, за да се гарантира поддържането на балансирана, задържаща влагата атмосфера във вътрешната част на засегната кожна зона. Освен това мекият порест материал предпазва чувствителната тъкан на белега.

2. Активно освобождаване на съставките: В освобождаващата активни вещества матрица в лепливия слой на пластирите са включени цепалин и алантоин – добре познатите съставки на Контрактубекс. Щом пластирът бъде поставен върху кожата, тези вещества се освобождават постепенно в продължение на часове.

Всяка вечер се използва нова интензивна лепенка. Интензивната лепенка може да се намали до подходящия размер, когато се използва за по-малки белези.

The Contractubex® Intensive Patch за нощна употреба е особено подходяща за лечение на белези на трудно достъпни части от тялото, за козметични белези, напр. след отстраняване на белези по рождение и за такива от цезарово сечение. Белезите по лицето и тези на други видими места могат също постепенно да се регенерират през нощта и да се покрият с грим на следващата сутрин.

Можете да започнете да използвате Contractubex® Intensive Patch веднага щом раната се затвори или шевовете са отстранени, защото колкото по-скоро започнете лечението на белега, толкова по-добри са шансовете за положително въздействие върху развитието му. Зачервяването избледнява след само няколко седмици, а продължителното лечение с Contractubex® Intensive Patch и нейната формула за тройно действие позволява да се постигне по-нататъшно подобрение във външния вид. Белегът става по-еластичен и по-плосък.® Intensive Patch as soon as the wound has closed or the stitches have been removed, because the sooner you begin with scar treatment, the better the chances of positively affecting scar development. Reddening fades after just a few weeks, and continued treatment with the Contractubex® Лечението може да отнеме 3 - 6 месеца в зависимост от дълбочината му, тъй като тъканта на белезите се регенерира много бавно. Бъдете амбициозни и се придържайте към лечението - усилията си струват!

Видеоклип за продукта Contractubex® Intensive Patch: