Приложение

Колкото по-скоро започне лечението на белега, толкова по-голям е шансът за положително въздействие върху образуването му. Започнете да прилагате Contractubex® Gel веднага щом раната бъде затворена и / или всички шевове са отстранени. Прозрачният гел се прилага лесно и безопасно.

В идеалния случай Contractubex® Gel трябва да се масажира внимателно 2 до 3 пъти дневно в продължение на най-малко 3 месеца. Contractubex® Gel образува дискретен филм, който предпазва чувствителната тъкан на белега.

Нанасяйте Contractubex® Gel само върху рани, които вече са затворени. Избягвайте контакт с очите, вътрешността на носа или устата и други лигавици.

Започнете от центъра и разнесете към краищата, като масажирате гела внимателно върху белега.

Продължете с малко кръгово движение, докато Contractubex® Gel се абсорбира напълно.® Gel is completely absorbed.

Лечението на белези се нуждае от търпение, тъй като наранената кожа отнема време да се излекува. Обикновено след около 4 седмици може да се наблюдава намаляване на зачервяването; след два месеца тъканта на белега постепенно става по-мека, по-еластична и плоска.

Contractubex® Gel е изключително безопасен и неговата поносимост е доказана в множество клинични проучвания. Малки деца и дори бебета могат да бъдат лекувани безопасно.

Лечението е ефективно и при по-стари белези. В този случай Contractubex® Gel трябва да се масажира 3 пъти дневно в продължение на поне 6 месеца.