Действие

Контрактубекс гел

Контрактубекс гел съдържа три активни съставки: екстракт от Allium Cepae, хепарин и алантоин.

Екстракт от Allium Cepae – спомага за формирането на нормален физиологичен белег действайки противовъзпалително, антибактериално и антиалергично. Екстрактът от това растение също така намалява отока и предпазва от прекомерно разрастване на съединителната тъкан, от която се образува белега. Освен това разгражда тъканта на белега и така намалява големината му и го  заличава. При стари белези играе ключова роля в разграждането на твърдите тъкани.

Хепарин – омекотява и хидратира засегнатата тъкан. По този начин тя набъбва и се отпуска, като се предотвратява втвърдяването, а сърбежите намаляват или изчезват напълно. Предпазва от разрастване на тъканите от които се образува белега и освен това ги разгражда и така намалява големината му и го заличава. Премахва синьо-лилавия цвят на белега и той става с цвета на здравата кожа.

Алантоин – стимулира заздравяването на раната, има успокояващ ефект и премахва сърбежа. Омекотява и помага в изглаждането на белега.

Контрактубекс гел е под формата на прозрачен гел, който осигурява на съставките проникването им в дълбочина на засегнатите части на кожата. Той навлиза в дълбоките слоеве на кожата, като допълнително образува деликатен повърхностен защитен филм, който предпазва белега от външни влияния.

Успешното лечение с Контрактубекс гел възстановява функциите на тъканта при белега. Най-добри резултати се постигат, когато раната се третира възможно най-рано. Успешно лечение на белези с Контрактубекс гел е възможно дори когато са минали години от появата им.

Контрактубекс пластири (Overnight Intensive Patch)

Най-новото в третирането на белезите е комбинация от два метода на терапия:
Иновативните пластири Контрактубекс Overnight Intensive Patch

Двата слоя на пластирите Контрактубекс Overnight Intensive Patch имат ДВОЙНО ДЕЙСТВИЕ, което води до регулиране на процеса на образуване на белези. Пластирите предотвратяват формирането на груби белези, а едновременно с това подобряват гладкостта, цвета и мекотата на новообразуваната тъкан.

ПРЕДПАЗВАНЕ:
Мекият МИКРОПОРЕСТ ИЗОЛИРАЩ СЛОЙ е специално разработен за намаляване на трансепидермалната загуба на вода от тъканта на белега, за да се гарантира поддържането на балансирана, задържаща влагата атмосфера във вътрешната част на засегнатата кожна зона.
Освен това мекият порест материал предпазва чувствителната тъкан на белега.

ОСВОБОЖДАВАНЕ НА АКТИВНИ СЪСТАВКИ:
В ОСВОБОЖДАВАЩАТА АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА МАТРИЦА в лепливия слой на пластирите са включени цепалин и алантоин – добре познатите съставки на Контрактубекс. Щом пластирът бъде поставен върху кожата, тези вещества се освобождават постепенно в продължение на часове.