Лечение

Контрактубекс гел

Контрактубекс гел е ефективен медикамент срещу белези, без значение от произхода и възрастта им. Съществува от много години и е помогнал на много хора успешно да излекуват белезите си. При едно наскоро проведено проучване с над 1300 пациента, 90% от тях са били убедени в ефективността на препарата! Пет месеца след началото на процедурите само 1% от белезите не са се повлияли, докато при над половината от пациентите е имало подобрение, а размерите на белезите са се намалили с около една трета.

Най-важното е да сте подготвени от самото начало, че лечението продължава много дълго и не трябва да се отказвате ако няма промяна след седмица или две. Лечението на белези изисква търпение и постоянство! Контрактубекс гел се понася много добре при продължителна употреба, а странични ефекти практически се срещат много рядко.

За най-добри резултати започнете да третирате проблемното място с Контрактубекс гел няколко дена след затваряне на раната и отпадане на коричката или 30 дни след операция. Навлаажнете леко кожата преди да втриете гела, за да подсигурите по-добро проникване.

Пресни белези. Втрийте малко количество от гела върху белега чрез лек масаж, докато проникне напълно. Нанасяйте 3 пъти дневно.

Стари белези (по-стари от година). Втривайте гела чрез масаж 1 до 3 пъти дневно. В допълнение се препоръчва да правите превръзка през нощта след като сте нанесли гела, за да осигурите по-добър контакт на белега с препарата. Превръзка за през нощта се препоръчва и за големи белези.

Белези по лактите, ръцете и т.н. За тези части от тялото, където кожата ни по-принцип е по-твърда и груба, най-добър ефект се постига чрез бани. Разтворете гела в хладка вода и потопете белега вътре за достатъчно дълъг период.

Курсът на лечение стандартно продължава около 6 месеца при пресен белег и до 1 една година и повече ако е необходимо при стар белег. Всъщност лечението продължава толкова дълго, колкото е вашето желание за това белега да стане почти невидим. Важно е да имате търпение да проведете пълен курс – често хората очакват да видят ефект само няколко дни след започване на третирането на белега, но лечението на белези става бавно.

Техники за масаж

Намажете с гела в средата и с лек натиск масажирайте във всички посоки.

Стигнете до съседната здрава кожа и масажирайте докато усетите приятно затопляне.

Продължете с масажа с леки кръговидни движения докато Контрактубекс попие напълно.

Предпазване

Трябва да внимавате с белезите и да се грижите за тяхното предпазване от дразнители, които могат да усложнят ситуацията.

  • Пресни белези, на по-малко от 6 месеца, трябва да се пазят от директна слънчева светлина, както и от екстремална температури.
  • Не носете тесни дрехи или такива с груба материя върху белега.
  • Бъдете изключително внимателни с белези, които са в близост до кости или стави.

Подробни съвети за грижа за белега

Контрактубекс пластири

ПРИЛОЖЕНИЕ:


ЛЕСЕН ЗА УПОТРЕБА ПРЕЗ НОЩТА
Оставете пластира на място в продължение на минимум 6 и максимум 12 часа през нощта, когато процесът на възстановяване на кожата е особено активен.


СУПЕР ТЪНЪК И НЕЖЕН КЪМ КОЖАТА
Хипоалергичният пластир е мек, тънък и защитава чувствителната зона на белега.


ЗА ПО-МАЛКИ И ПО-ГОЛЕМИ СЛЕДОПЕРАТИВНИ БЕЛЕЗИ
При по-малки белези пластирът може да бъде срязан според размера посредством чисти ножици. Срежете го, преди да отлепите прозрачното предпазно фолио.


РЕГУЛИРА ПРОЦЕСА НА ФОРМИРАНЕ НА БЕЛЕЗИ
За най-добър резултат приложението трябва да започне веднага след затварянето на раната и да продължи поне 3 месеца. Така белегът ще е едва забележим и максимално заличен.


БЕЗБОЛЕЗНЕН
Пластирът е лесен за използване и позволява безболезнено отлепяне.