Често задавани въпроси

Въпроси за Контрактубекс гел

За какъв тип белези може да се прилага Контрактубекс гел?
Контрактубекс гел е дерматологично средство за локална употреба при лечение на
груби, свръх разраснали, зачервени, подути, ограничаващи движението и козметични белези след операции, ампутации, изгаряния и наранявания.

Кога започва приложение с Контрактубекс гел върху белега?
Началото на лечението с Контрактубекс гел препоръчваме да бъде след свалянето на конците и пълно затваряне на раната.

Какъв е начин на приложение?
Кожата или цикатрициалната тъкан се намазват и нежно се масажират до пълното абсорбиране на гела, 2 пъти дневно. При стари и твърди цикатрикси, след намазване се прави превръзка и се оставя през нощта. Лечението при пресни белези препоръчваме 3 месеца продължителност на терапия, а при стари белези препоръчваме лечение поне 6 месеца.

Контрактубекс гел е подходящ за приложение с ултразвук, чрез което се постига по-дълбоко проникване в кожата на активните съставки.

Може ли Контрактубекс гел да се използва по време на бременност и кърмене?
Да, дори препоръчваме. Няма данни за вредно въздействие на продукта по време на бременност и кърмене.

Въпроси за Контрактубекс пластири (Overnight Intensive Patch)

Може ли белегът да изчезне напълно с употребата на пластирите Контрактубекс Overnight Intensive Patch?
Резултатът от лечението зависи от: давността на белега; начало на лечение с Контрактубекс; правилното прилагане (всяка вечер) и продължителността на лечението.

Кога ще забележите първите признаци на успех с Контрактубекс Overnight Intensive Patch?
За превенцията на белезите е нужно търпение, тъй като наранената кожа има нужда от време да се излекува. Първите признаци на успех в третирането с пластирите Контрактубекс Overnight Intensive Patch обикновено се изразяват в редуциране на зачервяването, намаляване на чувството за опъване на кожата и сърбежа.

Нужно ли е да се измие и изсуши кожата преди да се постави пластирът?
Да, старателно измийте и подсушете зоната на белега. Убедете се, че раната е напълно затворена (след отстраняване на шевовете) и кожата е здрава.

Може ли да се третират стари белези с Контрактубекс пластири (Overnight Intensive Patch)?
Старите белези могат да бъдат третирани, но се изисква постоянство и търпение за постигане на нужния резултат. В тези случаи пластирите могат да намалят обема и зачервяването и да изгладят тъканта, така че белегът да е по-малко забележим.

Може ли да се използват Контрактубекс Overnight Intensive Patch пластирите при деца?
Да, пластирите Контрактубекс Overnight Intensive Patch са безопасни, хипоалергични и могат да предпазят от образуване на груби белези. Пластирите са подходящи за деца над 3-годишна възраст.