Секцио и стрии

На много жени им се налага да се борят със стрии по време на бременността, а при някои и с белези от секцио. Не всички обаче знаят, че могат успешно да се предпазят и да лекуват подобни белези.

Стрии

Стрии се получават от прекалено бързото разтягане на съединителните тъкани. Срещат се най-често на стомаха, бедрата, задните части и горната част на Ръцете. Първоначално са сини, но с времето синият цвят изчезва и остават белези, които са по-светли от околната кожа.

Цезарово сечение

В днешно време Цезаровото сечение е напълно усъвършенствано в болниците и майката може да бъде изписана с новороденото си дете само 3 дни след операцията. Секциото обаче все пак е операция и като такава оставя белег върху майката. Лечението на белега трябва да започне възможно най-рано за максимален ефект. За повече информация за белезите от операция натиснете тук.

Контрактубекс

Започвайки лечение на белезите с Контрактубекс моментално след появата им, ограничавате тяхното разрастване и си гарантирате бърз резултат. Трите активни съставки в препарата намаляват сърбежите, поддържат тъканите по-влажни и подпомагат бързото излекуване на раните. Повече информация как да проведете лечението ще намерите тук.